home

locatii

preturi

contact

regulament

scenarii

tactica

poze

parteneri

CAMUFLAJ

Evident, daca aveti o pozitie buna, cu alte cuvinte daca sunteti bine camuflat, atunci cu greu se va putea trage asupra dumneavoastra. Camuflajul nu inseamna in mod neaparat o "atitudine ,un look razboinic". Folositi ceea ce se potriveste situatiei particulare in care va aflati. In zonele de padure, verdele si negrul sau stilul camuflaj_vanatoresc este cel mai bun. In mediile urbane(case ,gradini, etc),alegeti imbracamintea particulara locului.O alta componenta importanta este vizorul; vizorul poate luci, sclipi, se poate aburi si ingreuna vederea. Si nu numai atat, soarele lucind pe lentile va poate descoperi si veti arata ca cineva care spune"Hei !.Sunt aici,impusca-ma!."

Nu in ultimul rand, putem sintetiza totul in doua puncte majore: 1.Lipsa miscarii, si 2. Absenta culorilor prea luminoase. Pentru a fi un pic mai tehnici, sistemul optic uman sesizeaza aceste doua lucruri mai intai...Puteti sta nemiscati in teren descoperit fara sa fiti observati. Dar doar atata timp cat sunteti nemiscati. Ce inseamna acest lucru ? Miscati-va cat mai putin si incet posibil, si asigurativa ca echipamentul este cel putin la fel de inchis la culoare ca cea a terenului. 

CUM SA CASTIGI

Cea mai buna strategie cand incercati sa atingeti o tinta din spatele acoperiri este sa trageti  cu viteze diferite,tragand cateva salve succesiv, apoi ceva mai incet de data aceasta tintind. Puteti spera sa prindeti o privire furisa sau sa reusiti sa-l faceti sa fuga. Acomodati-va cu arma-intuind distantele si abaterile.

Daca sunteti aproape de tinta incercati s-o doborati dintr-o singura lovitura. Altfel, intarziind este posibil sa aiba"prieteni "in apropiere. In plus ganditi-va ca orice lovitura ratata inseamna implicit si sunetul emis de arma, iar inamicilor dumneavoastra s-ar putea sa le pese pentru localizare.

FOLOSIND ACOPERIREA

Acoperirea cea mai buna este aceea care va permite o vedere buna asupra tintei si imprejurimilor cu conditia sa fiti de neatins. Zidurile naturale(copacii cazuti,bolovani) si obstacolele facute de om(jenti de masini,vehicule vechi) sunt cel mai bun exemplu. Cel mai important lucru privind aceste "ascunzisuri"este sa nu va expuneti direct focului, sa aveti timp sa reancarcati arma, si sa limitati posibilitatea de miscare a inamicului.

CUM TE DEPLASEZI

Evitati fuga in linie dreapta; in 9 din 10 cazuri inseamna sinucidere curata. Miscati-va repede si inteligent, inspectati toate locurile in cursul alergari. Cum am mentionat in sectiunea Camuflaj, miscarile rapide atrag atentia. Alergarea insusi va poate aduce surprize neplacute. Puteti nimeri intr-un grup de oponenti sau chiar doborat de propria echipa.
Cand va deplasati folositi toate acoperirile posibile, verificati de doua ori daca aveti alte posibilitati de atac. Fiti gata intotdeauna de atac- armati si fiti gata de atac, nu veti sti niciodata cand va fi necesar. Invatati sa va deplasati lateral, tintind intotdeauna spre tinta aleasa. Pasirea in lateral face ca ochirea sa nu fie dificila.

COOPERAREA

Comunicarea creste eficienta grupului. Asigurati-va ca fiecare stie ce are de facut de inainte, in asa fel ca reactia sa fie prompta si potrivita. Spre exemplu, daca vreti sa va schimbati acoperirea fiti siguri ca coechipierul va coopera. Planificarea inainte de joc este esentiala, pentru tacticile generale stabilind cine lucreaza cu cine. Situatiile neplacute pot fi "imbunatatite"daca toti stiu ce au de facut, fiind mult mai bine decat sa trageti la intamplare. Un grup cu jucatori mai slabi in ceea ce priveste "ochirea"care comunica efectiv este mult mai periculos decat un grup cu buni tintasi care nu stiu unii de alti si nu isi cunosc miscarile.